De opleiding

Goed personeel vinden, zonder zorgen voor de werkgever

Procesoperator.nl is de gemakkelijkste manier om goed opgeleide en gemotiveerde werknemers te vinden. En u kiest zelf of u hun een uitzend- of payrollcontract of een direct dienstverband aanbiedt.

Procesoperator.nl is een initiatief van Technicom en HLS Personeelsdiensten. Technicom heeft verstand van vakopleidingen en de opleidbaarheid van personeel. HLS Personeelsdiensten heeft ervaring met de selectie van talenten voor de (proces)industrie. Samen bieden wij gemotiveerde vakmensen aan, die na een leer-werktraject perfect in uw bedrijf passen.

Gemotiveerd en vakvolwassen personeel
Onze kandidaten zijn medewerkers tussen de 25 en 40 jaar die een nieuwe uitdaging zoeken. Ze hebben meestal eerst in een andere branche gewerkt en kiezen bewust voor een carrière in de industrie.

Onze kandidaten zijn gemotiveerd, vakvolwassen en gewend de handen uit de mouwen te steken. Daar hebben we ze op geselecteerd. Ze missen alleen de juiste opleiding om een goede werknemer in de procesindustrie te zijn. Daarom doorlopen ze eerst een leer-werktraject van anderhalf jaar.

Uw opleidingskosten: € 0,00
De eerste 20 weken volgen de kandidaten het theoretische deel van onze opleiding. Het praktijkgedeelte begint met een oriënterende stage van een maand. Daarna, in week 24, gaat het leer-werktraject van start.

Ongeveer anderhalf jaar lang combineren de werknemers hun studie met een baan in de industrie. Het leren gaat niet ten koste van de werkhuren, want dat doen ze in hun ‘eigen tijd’. De opleiding is voor de werkgever kosteloos. De financiering van het praktijkgedeelte vindt plaats via de Subsidieregeling Praktijkleren.

Alle vrijheid voor de werkgever

Voor het leer-werktraject sluit u met de werknemers een contractaf . U bepaalt wat voor soort overeenkomst dat is. Zowel een uitzendcontract als een payrollconstructie of een rechtstreeks dienstverband is mogelijk.

Als werkgever hebt u alle vrijheid. U kunt bijvoorbeeld een kandidaat eerst een paar maanden inhuren via een flexcontract. Bevalt de werknemer, dan kunt u hem (of haar) in directe dienst nemen zonder extra kosten.

Geen omkijken naar de administratie
Aan de administratieve afhandeling heeft u geen omkijken. HLS regelt alles, en geheel in overeenstemming met het arbeidsrecht en de belastingwetgeving.

Minder uitval door goede begeleiding
Gedurende de opleiding krijgt de werknemer vanuit Technicom begeleiding door specialisten. Deze ondersteuning verkleint de kans op uitval gedurende het traject. Deze trajectbegeleiders zijn ook de aanspreekpunten voor (de stagebegeleiders binnen) uw bedrijf.

Technicom leidt op voor een door het ministerie van O&W erkend mbo-diploma.
Na ongeveer anderhalf jaar is de medewerker gediplomeerd procesoperator B, industriemonteur, logistiek medewerker of logistiek manager.