Leer-Werkbanen

Vacature: inkoop administrateur

Referentie: HLS-V19752

Klant / soort bedrijf
gemeentelijke instelling
Werklocatie:
Rotterdam
Functiecategorie
Financieel-economisch
Functienaam
Administrateur
Opleiding
MBO, HBO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
3000 tot 3500
 
Solliciteren tot: 31 mei 2023

Bedrijfsprofiel

Gemeente Rotterdam.

Beschrijving functie

je gaat aan de slag met een bestelaanvragen. Je controleert ze op volledigheid en juistheid, zet ze om in een inkooporder en stuurt ze door naar de leverancier. In de middag heb je een afspraak met één van je interne collega’s die advies nodig heeft voor een aanbesteding. Je levert input en adviseert over het bestelproces.

Vervolgens pak je met je collega’s de onvolledige dossiers op en zorg je ervoor dat alle gegevens juist verwerkt worden in het systeem Oracle. Je checkt of alle gegevens juist zijn aangeleverd door de inkopers en stuurt de contracten door naar de aanbestedingsspecialisten voor een laatste check.
Verder ben je ook verantwoordelijk voor contracten die administratief verlengd moeten worden. Tegen het eind van het jaar sluiten we aan de hand van lijstwerk de inkoopordernummers af en helpen we elkaar in deze drukke periode waar nodig is.

Jouw Profiel
Je bent dé inkoopadministrateur met een hands-on mentaliteit en durft in ons frisse jonge team in elk gat te springen. Je bent een kei in het raadplegen, opvoeren, toetsen, bewerken en autoriseren van gegevens in verschillende soorten systemen. Met jouw leervermogen laat jij zien dat je aan de hand van informatie, handleidingen en instructies het werk snel kunt oppakken. Je gaat daarbij integer en proactief te werk. Daarnaast ben je communicatief zeer vaardig en weet jij sterk maar dienstverlenend op te treden naar intere klanten, leveranciers en collega’s. Je bent resultaatgericht en laat dit terugzien in de opgeleverde dossiers. Goed samenwerken en flexibiliteit vind je belangrijk. Daarentegen kun je ook goed zelfstandig werken en krijg je met regelmaat complimenten terug uit je team over jouw probleemoplossend vermogen. Je werkt accuraat en planmatig, daarnaast ben je ondernemend en kom je tijdens een teamvergadering geregeld met goede ideeën om de klanttevredenheid nog meer te verhogen.

Eisen
•Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding;
•Je hebt minimaal één jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen twee jaar, als inkoopadministrateur met hierbij de volgende werkzaamheden:
Het toetsen van binnenkomende bestelaanvragen op rechtmatigheid en doelmatigheid.
Het verstrekken van inkoopopdrachten aan leveranciers;
Aanspreekpunt voor inkoopvraagstukken;
Adviseren van collega’s tbv inrichting van bestelprocessen;
Je hebt minimaal één jaar kennis van en werkervaring met het systeem Oracle iProcurement