Leer-Werkbanen

Vacature: inkomensconsulent toeslag affaire

Referentie: HLS-V19381

Klant / soort bedrijf
gemeentelijke instelling
Werklocatie:
rotterdam / deel thuiswerk
Functiecategorie
P&O/training/opleiding
Functienaam
Inkomensconsulent
Opleiding
HBO, WO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Gemeentelijke overheidsinstelling (in Zuid Holland)

Beschrijving functie

Als Rotterdam willen we er zijn voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Dit is waar jij van wordt in jouw rol als Inkomensconsulent Toeslagenaffaire, want jij gaat voor kwaliteit en kwantiteit en vind hierin een mooie balans. Je grootste uitdaging is om tijdig, binnen de norm aanvragen te verwerken en af te handelen op basis van lijstwerken. Dit conform de gestelde kwaliteitseisen en gecombineerd met de doelstelling om zoveel mogelijk maatwerk te leveren aan de burger. Daarnaast signaleer jij vroegtijdig problemen van deze doelgroep en denk jij in oplossingen binnen de mogelijkheden van de Participatiewet. Jij neemt besluiten binnen de gestelde termijnen en adviseert het informatiepunt Toeslagenaffaire. Je gaat aan de slag met de onderstaande taken:

Haalt en geeft informatie aan doelgroepen inzake hun persoonlijke inkomenssituatie;
Het voorbereiden en beoordelen of burgers die in aanmerking komen voor een kwijtschelding
Stemt bevindingen af met en draagt informatie over aan collega’s binnen de afdelingen Toetsing & Toezicht, Werkintake & Prematching, Matching en Beheer Inkomen;
Voert gegevens in en completeert dossiers conform richtlijnen ten behoeve van het beheer;
Maakt rapportages over onderzoeksbevindingen op individueel niveau o.a. ten behoeve van het handhavingsproces.

Tot slot kan het voorkomen dat er momenten zijn dat het rustig is met het verwerken van aanvragen met betrekking tot de toeslagenaffaire. Jij bent onze duizendpoot en steekt graag je handen uit de mouwen en springt bij op de afdeling beheer als Inkomensconsulent. Jouw taken bestaan uit het toetsen en beoordelen van inkomensvraagstukken en met name belasting vraagstukken. Je toetst en beoordeelt ook vermogensvraagstukken in het algemeen. Je bent verantwoordelijk voor het nakomen van de gemaakte afspraken en voelt je persoonlijk aangesproken om onder stevige druk de gestelde normen in woord en gedrag te handhaven. Als inkomensconsulent draag je verantwoordelijkheid als het gaat om eventuele verrekening, terugvordering of verhaal op onrechtmatig ontvangen inkomensvoorzieningen. Je zorgt voor een tijdige beëindiging van de uitkering aan de hand van verkregen informatie over de inkomenssituatie van de burger.

Jouw profiel
Jij weet wat nodig is en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je werkt als Inkomensconsulent planmatig en structureert je eigen werkproces, stelt prioriteiten, maakt een planning met realistische doelen en behoudt het overzicht. Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel en is jouw natuurlijke kerncompetentie. Je bent proactief en werkt op een accurate manier en je hebt oog voor het resultaat. Je weet een goede balans te vinden tussen kwantiteit en kwaliteit. Je weet op een uitstekende manier samen te werken met je collega’s. Je bent communicatief sterk en weet als geen ander hoe het is om onder tijdsdruk beslissingen te nemen of neemt een standpunt in zodra de belangrijkste informatie voorhanden is. Je werkt in een dynamisch werkomgeving en je hebt een flexibele instelling. Je kan goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden en bent bereid om direct jezelf in te zetten op verschillende werkopdrachten.

Eisen
Minimaal twee jaar werkervaring als inkomensconsulent, opgedaan in de afgelopen drie jaar
Je hebt kennis van de Participatiewet, opgedaan in de afgelopen vijf jaar;
Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met inkomstenverrekening;
Je hebt minimaal één jaar werkervaring met muteren van gegevens in het systeem Socrates
Je kan goed thuiswerken. De werkzaamheden vinden voor 100% plaats vanuit huis.
Je hebt een aanvullende afgeronde opleiding fraude alertheid;
een afgeronde opleiding Sociaal Juridisch medewerker