Leer-Werkbanen

Vacature: park stuard

Referentie: HLS-V19374

Klant / soort bedrijf
gemeentelijke instelling
Werklocatie:
regio rotterdam
Functiecategorie
Beveiliging/politie
Functienaam
Beveiligingsmedewerker
Opleiding
LBO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Gemeentelijke overheidsinstelling (in Zuid Holland)

Beschrijving functie

Nu het weer warmer wordt en de coronacrisis nog steeds voortduurt, neemt de druk op de recreatiegebieden (zoals het Kralingse Bos, strand Nesselande, Het Park bij de Euromast, het Zuiderpark en het Vroesenpark) verder toe.
De gemeente Rotterdam is daarom op zoek naar parkstewards (‘gastheren/gastvrouwen’) die bezoekers in een aantal populaire recreatiegebieden aanspreken en op positieve wijze herinneren aan het gewenste gedrag.
Wekelijks besluit de gemeente Rotterdam aan de hand van de weersvoorspelling of en op welke dagen de parkstewards ingezet worden.

Jouw functie
Van de parkstewards wordt verwacht dat zij duidelijk in de parken aanwezig zijn (niet als beveiliger, maar als host) om de bezoekers welkom te heten in het park.
De parkstewards stellen zich gastvrij en dienstverlenend op en helpen de bezoekers om hun verblijf in het park zo aangenaam mogelijk te maken. In het park spreken ze het publiek aan als men vergeet om de 1,5 meter in acht te nemen. Ze wijzen het publiek op de rustigere plekken in het park (zodat de drukte verspreid wordt), de toiletvoorzieningen, de afvalvoorzieningen en de barbecueregels.

Jouw profiel
De parkstewards zijn het aanspreekpunt voor de gemeentelijke organisatie en politie. Als parksteward heb je een positieve, dienstverlenende en open houding ten opzichte van het publiek. Je gaat resultaatgericht te werk en ziet in deze signalerende functie er op toe dat iedereen op een veilige manier kan genieten van het heerlijke weer. Zaken die mis dreigen te gaan worden gemeld aan de politie. Je voelt je verantwoordelijk voor een goed verloop van de dag. Daarnaast ben je communicatief vaardig en hebt een klantgerichte, integere en faciliterende houding.

Eisen
De parksteward is minimaal 18 jaar oud;
De parksteward getraind op gastheerschap;
De parksteward heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wensen
De parksteward beheerst naast de Nederlandse taal ook andere talen. Bijvoorbeeld Engels, Turks of Arabisch.