Leer-Werkbanen

Vacature: Procesanalist / Assetmanager.

Referentie: HLS-V19373

Klant / soort bedrijf
Procesindustrie
Werklocatie:
regio amsterdam
Functiecategorie
Techniek
Functienaam
Projectmanager civiel
Opleiding
HBO, WO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Dit waterzuiveringsbedrijf het enige bedrijf in Nederland dat de hele watercyclus
onder beheer heeft en heeft de ambitie om méér uit de watercyclus te
halen. Dit gaan we doen door procesinnovatie en digitalisering.

Beschrijving functie

Binnen het Programmateam Water Infra Structuur (WIS) zijn wij op zoek naar een Procesanalist / Assetmanager.

Door omstandigheden is de Assetmanager vaarweg tijdelijk niet in staat om de taken uit te voeren behorende bij vaarwegbeheer. Juist dit jaar is het de bedoeling om een assetmanagementplan op te stellen voor vaarwegbeheer. Momenteel heeft Waternet een enkele vaarwegbeheerder en willen dit tijdelijk uitbreiden naar twee 2 van 5 vaarwegbeheerders om samen de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Als een water de functie heeft gekregen als vaarweg zijn ook de normen vastgesteld waaraan die vaarweg moet voldoen. Bijvoorbeeld normen voor breedte, diepte en zichtlijnen. Voor zichtlijnen nemen
gemeenten of andere overheden in de ruimtelijke plannen de ruimtelijke reservering op (AMvB Ruimte). Dit houdt in dat men bepaalde zones langs vaarwegen vrij houden van opstallen. Zodat schepen tijdens het
varen vanuit de stuurhut voldoende zicht behouden om veilig gebruik te kunnen maken van die vaarweg. Het is van belang om de processen te beschrijven en te managen.

Assetmanager Vaarweg binnen Waternet:
Opdracht geven tot plaatsing, inspectie en onderhoud van scheepvaart verkeerstekens vaarweg markering en (enkele) afmeervoorzieningen.
Het op basis van inspectieresultaten en meldingen, intern en extern uitzetten van onderhoud aan de vaarweg (met uitzondering van onder water). Denk hierbij aan vaarwegmarkeringen scheepvaartverkeerstekens nautische obstakels en drijfvuil. Daarbovenop zoeken we nu iemand die dit proces in kaart kan brengen, een beheer-, onderhouds- en inspectieplan kan maken op basis van kosten, risico en prestatie. De assetmanager kan adviseren/ondersteunen bij de ontwikkeling van een nieuwe inspectieen beheers applicatie. (affiniteit/bekendheid met planmatig onderhoud). Beschrijving behoefte Als Procesanalist/Assetmanager stel je het programma vaarwegbeheer
op. Het programma wordt opgesteld op basis van de uitgangspunten m.b.t. Assetmanagement, hierbij staan kosten, prestatie en risico centraal.
Je bent sparringpartner voor de assetmanager vaarweg, de nautisch beheerders en inspecteurs. Je neemt deel aan de teamoverleggen. Het overleggen met de Service providers (waaronder nautisch beheer)
om input te verzamelen om tot een gewogen programma te komen. Het classificeren van de vaarwegen die onder beheer staan van Waternet.

Jaaropdrachten maken en dit verwoorden in een ienstverleningsovereenkomst.( DVO) Dit gebeurt naar aanleiding van gemelde of geconstateerde schades, afwijkingen of calamiteiten.
rapporteert aan de teamleider over de uitvoering en voortgang van de werkzaamheden.
Je voert overleggen binnen WIS en neemt indien nodig deel aan afdeling overschrijdende overleggen met andere disciplines.
Je bent eerste aanspreekpunt voor in- en externe relaties, opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Je werkzaamheden bestaan uit:
Vaarwegbeheer
Samenwerken met nautisch beheer
Opstellen programma
Uitwerken processen
Voeren van werkoverleggen met het team en met coördinatoren van andere disciplines

in het bezit van een technische HBO opleiding (zoals TBK, Nautiek, Werktuigbouw, Weg en Waterbouw Civiel)
In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het vakgebied
Aantoonbare ervaring op gebied van assetmanagement en het maken van programma’s
Aantoonbare ervaring met het beschrijven van processen en daarin samen kan optrekken met de proceseigenaren en -uitvoerders
Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift