Leer-Werkbanen

Vacature: vakspecialist elektrotechnisch onderhoud gemalen

Referentie: HLS-V19353

Klant / soort bedrijf
gemeentelijke instelling
Werklocatie:
regio rotterdam
Functiecategorie
Techniek
Functienaam
Electrical engineer, Monteur onderhoud, Monteur schakel- en regeltechniek, Maintenance engineer, Maintenance manager
Opleiding
MBO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Gemeentelijke overheidsinstelling (in Zuid Holland)

Beschrijving functie

Als vakspecialist elektrotechnisch onderhoud gemalen zorg je dat de 1100 Rotterdamse rioolgemalen elektrotechnisch in topconditie zijn. Deze gemalen variëren in grootte van een klein putgemaal tot flinke installaties met meerdere grote pompen en elektromotoren met grote vermogens.

Jouw functie
Je maakt deel uit van een klein team van Vakspecialisten Elektrotechniek, onder leiding van de Uitvoerder Elektrotechniek Gemalen. Vaak treed je zelf op als monteur in specialistische elektrotechnische werkzaamheden. Je krijgt een kick van het oplossen van ingewikkelde storingen of het werken aan een industriële elektrotechnisch installatie. Soms begeleid je ook collega’s of aannemers in hun werkzaamheden. Jij zorgt dan voor een elektrisch veilige werkomgeving en hebt vaak ook een aansturende en/of toezichthoudende taak. Bij deze installaties is veiligheid onze topprioriteit. Je werkt immers zowel met rioolgassen, flinke spanningen en stroomsterktes, draaiende delen, stromend (afval)water, grote hoogteverschillen, etc. Naast deze technische werkzaamheden verwerk je de uitgevoerde werkzaamheden in revisietekeningen en kunt goed communiceren over de bevindingen en uitgevoerde werkzaamheden.

Je belangrijkste taken zijn:
Je analyseert elektrotechnische storingen en lost deze op;
Je voert elektrotechnische aanpassingen aan de installatie uit;
Je legt verantwoording van uitgevoerde werkzaamheden af aan de uitvoerder;
Je schakelt met collega’s van andere vakdisciplines (ICT, mechanisch onderhoud)
Je ondersteunt de uitvoerder in de administratie van de werkzaamheden op technisch gebied;
Je houdt contact met de Centrale Proces en Regelkamer Water over de bediening van de gemalen.

Jouw profiel
Als enthousiaste vakspecialist sta je te springen om bij te dragen aan het onderhoud van alle gemalen in Rotterdam. Je bent accuraat in je werkzaamheden, en vindt het daarnaast leuk om creatieve oplossingen te verzinnen voor complexe problemen. Binnen deze functie ben je je bewust van mogelijke risico’s, en probeert deze te voorkomen en op te lossen door nauw samen te werken opdrachtgever, projectleider en directievoerder. Veiligheid staat bij jou dus hoog in het vaandel. Verder vind je het leuk om zelfstandig aan de slag te gaan, het kan namelijk voorkomen dat je na het inwerktraject alleen op pad gestuurd wordt. Tot slot, doet deze functie zeker een beroep op jouw communicatieve vaardigheden. Jij vindt het gemakkelijk om duidelijk jouw ideeën te communiceren en over te brengen op je collega’s.

Eisen
Je hebt een afgeronde MBO3-opleiding in elektrotechniek en/of installatietechniek;
Een aanvullende opleidingen op het gebied van industriële installaties of sterkstroominstallaties afgerond;
VCA-VOL;
NEN-3140;
Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in de uitvoering van werkzaamheden aan elektrotechnische installaties, in t in het bezit van rijbewijs B-E;
minimaal 1 jaar ervaring met toezichthoudende taken of het aansturen van werkzaamheden van derden, ervaring met het werken met AutoCAD