Leer-Werkbanen

Vacature: Technisch Schrijver

Referentie: HLS-V19155

Klant / soort bedrijf
Machinebouwbedrijf
Werklocatie:
Nieuw-Vennep
Functiecategorie
Techniek
Functienaam
Tekenaar
Opleiding
HBO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Onze klant is marktleider in de agri markt. Van oorsprong is dit bedrijf Noors, beursgenoteerd. Zij leveren top landbouwproducten in de markt voor de professionele boeren en tuinders. Zij hebben een omzet van een kleine 500 miljoen euro in 2006, zijn werkzaam in 22 landen en exporteren naar meer dan 60 landen. Er werken ongeveer 2600 mensen wereldwijd voor dit bedrijf.

Het bedrijf is gestart in 1879 in Noorwegen. Het is in de jaren 80 op de beurs gekomen. De groei komt wereldwijd voornamelijk door overnames.

Beschrijving functie

Als documentalist/technisch schrijver ben je verantwoordelijk voor het creëren van de instructieboeken welke wij meeleveren met onze landbouwspuiten en kunstmeststrooiers. Dit wordt uitgevoerd volgens overeengekomen specificaties waarbij een heldere verwoording voor de duidelijke instructies betreffende gebruik, onderhoud en afstellingen de toegevoegde waarde zal geven. Het maken en beheren van de op de eindgebruiker toegespitste handleidingen moeten voldoen aan de gestelde eisen (wetten en normen). Met jouw praktische kennis van landbouwwerktuigen en gevoel voor techniek ben je in staat om een goede handleiding te maken. Hierbij rapporteer je aan de Teamleider van R&D support en maak je onderdeel uit van onze R&D afdeling.


Taken en verantwoordelijkheden:

Het samenstellen van de instructieboeken ten behoeve van de eindgebruiker voor machines. Schrijft daartoe teksten, bewerkt de lay-out en opmaak en verzorgt de afbeeldingen;

Verwerkt wijzigingen in installatie, bediening, afstelling en onderhoud van de machines in de diverse instructieboeken;

Bekijkt en beoordeelt de mogelijke gevaren van het product door de ogen van de eindgebruiker en analyseert de gebruikersrisico’s, interpreteert de CE normering. De mogelijke gevaren worden zo nodig in het instructieboek opgenomen;

Verwerken en archiveren van de verschillende gegevens en documenten zodanig dat deze correct, actueel en tijdig zijn opgenomen in de daarvoor bestemde systemen en betreffende informatie voor belanghebbenden beschikbaar is.


Functiecriteria:

- HBO opleiding (liefst STOAS);

- Affiniteit met (en kennis van) landbouwwerktuigen;

- Om kunnen gaan met gestructureerde documenten (bij voorkeur FrameMaker);

- Beschikken over een doordachte en heldere schrijfstijl;

- Accuratesse;

- Een goed Nederlands en Engels taalniveau. Duits en Frans is een pré;

- Kennis van elektronische systemen is een pré;

- Klantgerichtheid;

- Pro-activiteit.