Leer-Werkbanen

Vacature: Junior Data Administrator

Referentie: HLS-V19133

Klant / soort bedrijf
Machinebouwbedrijf
Werklocatie:
Nieuw-Vennep
Functiecategorie
Techniek
Functienaam
Engineer, Project engineer, Werktuigkundige
Opleiding
HBO, WO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Onze klant is marktleider in de agri markt. Van oorsprong is dit bedrijf Noors, beursgenoteerd. Zij leveren top landbouwproducten in de markt voor de professionele boeren en tuinders. Zij hebben een omzet van een kleine 500 miljoen euro in 2006, zijn werkzaam in 22 landen en exporteren naar meer dan 60 landen. Er werken ongeveer 2600 mensen wereldwijd voor dit bedrijf.

Het bedrijf is gestart in 1879 in Noorwegen. Het is in de jaren 80 op de beurs gekomen. De groei komt wereldwijd voornamelijk door overnames.

Beschrijving functie

Binnen de afdeling R&D worden nieuwe producten en innovaties aan bestaande producten ontwikkeld. De afdeling R&D richt zich op de engineering van machines en oplossingen voor de professionele agrarische sector, bestaande uit kunstmeststrooiers en landbouwspuiten en elektronische toepassingen voor deze landbouwmachines.

Ter versterking van ons R&D team in Nieuw-Vennep zoeken wij per direct een Junior Data Administrator met een sterke focus op Microsoft Excel.

Als Junior Data Administrator ontwerp en pas je in overleg de beschikbare technische oplossingen toe op onze producten. Je onderhoudt daartoe contacten met interne klanten: Product Management, Productie en Engineering die deel uitmaken van de locatie Nieuw-Vennep.

Deze rol heeft een specifieke focus op modellering in SAP KMAT (Variant Configurator-tool). Om onze systemen te onderhouden, bouwen, verbeteren en verbouwen is een abstract denkvermogen nodig om de vertaalslag van de technische mogelijkheden via de KMAT naar de online ordering tool en de productieplanning te kunnen maken.

Het takenpakket zal voornamelijk bestaan uit:

1. Genereren van gestandaardiseerde / geoptimaliseerde productspecificaties. Dit omvat o.a. de configuratie van functies / opties en de configuratieregels voor oplossingen om te zorgen voor maximale harmonisatie / hefboomwerking en implementatievermogen in het gehele systeemlandschap.
2. Implementeren van de technische productspecificatie. Dit is van cruciaal belang omdat alleen gevalideerde, vrijgegeven configuraties kunnen worden geciteerd, besteld, gebouwd en geleverd.

Functiecriteria:

• Afgeronde opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Voertuigtechniek of gelijkwaardig op minimaal HBO niveau.
• Goede kennis van en ervaring met Microsoft Excel configuraties.
• Snel en creatief vraagstukken oplossen zonder functionaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en het kostenaspect uit het oog te verliezen.
• ‘Zero-tolerance for failure’ mindset.
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
• Kennis van (landbouw) werktuigtechniek is een pré.
• Bezit karaktereigenschappen zoals creativiteit, flexibiliteit, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid en projectmatig/analytisch denken.

Wij bieden:

Een uitdagende functie binnen een internationale werkomgeving met betrokken medewerkers en een informele werksfeer. Uitstekende arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden op vaktechnisch en/of persoonlijk gebied.