Leer-Werkbanen

Vacature: Manager Quality Control

Referentie: HLS-V19117

Klant / soort bedrijf
Machinebouwbedrijf
Werklocatie:
Nieuw-vennep
Functiecategorie
Productie/uitvoerend
Functienaam
Kwaliteits controleur
Opleiding
HBO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Onze klant is marktleider in de agri markt. Van oorsprong is dit bedrijf Noors, beursgenoteerd. Zij leveren top landbouwproducten in de markt voor de professionele boeren en tuinders. Zij hebben een omzet van een kleine 500 miljoen euro in 2006, zijn werkzaam in 22 landen en exporteren naar meer dan 60 landen. Er werken ongeveer 2600 mensen wereldwijd voor dit bedrijf.

Het bedrijf is gestart in 1879 in Noorwegen. Het is in de jaren 80 op de beurs gekomen. De groei komt wereldwijd voornamelijk door overnames.

Beschrijving functie

Als Manager Quality Control ben je verantwoordelijk voor het adviseren over en het uitvoeren van het kwaliteitsbeleid van de onderneming. Je ziet toe op naleving van de voorschriften en procedures en neemt initiatief tot verbetering van de kwaliteitsaspecten. Je handelt klachten juist af en bent verantwoordelijk voor audits bij toeleveranciers.

Je adviseert het management over het kwaliteitsbeleid (hierbij rekening houdend met de kwaliteitsnormen in de exportlanden). Daarnaast voer je kwaliteitscontroles uit door periodieke afdelings- en bedrijfsaudits. Je beoordeelt meet- en analyserapporten, bepaalt meet- en analyse methoden en de te gebruiken gereedschappen. Je kunt zelf ook goed overweg met de diverse meetgereedschappen en draagt zorg voor een periodieke ijking en afstelling. Daarnaast adviseer je het management en stelt procedures op en voert deze in. De verantwoording over het goed- of afkeuren van een product valt ook onder deze functie.

Je geeft leiding aan de medewerkers binnen de afdeling Kwaliteit en rapporteert aan de Operations Manager.


Minimaal HBO werk- en denkniveau en een relevantie opleiding;
Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal zijn een vereiste;
Je bent zeer kwaliteitsgerichtheid, assertief en besluitvaardig;
◾Je bent nauwkeurig in je werk, analytisch, resultaatgericht en je bent in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden.
◾Je bent het gewend om met hoge kwaliteitsnormen te werken en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (Nederlands, Engels en Duits) in woord en geschrift;
◾Technisch inzicht is een pré.